کف کاذب اداری چیست و بررسی کامل آن
کف کاذب یک کفپوش مرتفع است که دو اینچ تا چهار فوت (۵ الی ۱۲۱ سانتیمتر) بالاتر از یک کفپوش بتنی قرار میگیرد و فضای ایجاد شده توسط آن به منظور بهرهمندی از خدمات خنک کننده، برقی و مکانیکی است. کف کاذب اداری نهتنها به میزان هوای کمتری برای خنک کردن تجهیزات نیاز دارد، بلکه انرژی کمتری را طلب میکند و توزیع دما را بین اتاقها بهبود میبخشد.
انواع کف کاذب اداری
بهطورکلی دو نوع کف کاذب اداری وجود دارد:
۱) اداری سنتی و استاندارد
۲) نگهدارنده کابل
نوع کف کاذب اداری مورد نیاز به دلایل متعددی بستگی دارد:
- نوع محل مورد نظر (دفتر، شرکت، مرکز پزشکی و غیره)
- سیستم خنک کننده یا دستگاه توزیع هوا
- وسایل کابل کشی یا مسیریابی، توزیع و تحویل
اجزای کف کاذب اداری
۱) پایهها: یک ساختار عمودی پشتیبان و قابل تنظیم است که به بخش زیرین کفپوش متصل میشود و به گونهای تنظیم خواهد شد که یک صفحه تراز به وجود بیاید.
۲) میله استرینگر: برای اتصال پایهها به یکدیگر
۳) پانلهای کف: ایجاد سطح صاف کف کاذب اداری
۴) کفپوش: کاشیهای کارپت که میتوان برای دسترسی به فضای خالی آنها را بلند کرد.
۵) باکس کف: به مسئول خدمات این اجازه را میدهد که به قسمت کف وارد شود و نقاط اتصال برقی، داده، مخابرات و غیره را ایجاد کند.
چرا کف کاذب مهم است؟
در ادامه دلایل اهمیت این کفپوش را بیان میکنیم تا بیش از پیش در مورد آن بدانید. همینطور در مورد اتخاذ تصمیم صحیح در مورد اجرای این نوع کفپوش به نتیجه منطقی و اطلاعات کافی دست یابید.
۱) خنک نگه داشتن محل
سرورها در مراکز داده مقدار زیادی گرما تولید میکنند که معمولا برای طراحان و مدیران مراکز داده مشکلات بزرگ و متعددی ایجاد خواهد کرد. اگر سرورها بیش از حد گرم میشوند، عمدتا اصلیترین راهحل این است که ظرفیت خنک کننده اضافی در نظر گرفته شود. هرچند این امکان وجود دارد که مشکل ناشی از ظرفیت ناکافی نباشد، بلکه مدیریت ضعیف جریان هوا عامل اصلی این مشکل باشد.
یک روش معمول برای اینکه مرکز داده را خنک نگه داریم، این است که کاشیهای کف سوراخ شده یا سوراخدار را در راهروهای سرد نصب کنیم. این کاشیهای سوراخدار معمولا در راهروهای داغ نصب نمیشوند، مگر اینکه کاشی نگهدارنده در محل وجود داشته باشد. ضمنا این کاشیها برای کارکنان محیط گرمتری را فراهم میکنند.
باید در قرار دادن کف کاذب اداری دقت کنید. اگر به اندازه کافی کاشی نصب نشده باشد، هوا شروع به گردش مجدد خواهد کرد. اگر تعداد زیادی کاشی نصب شود، ممکن است هوا را عبور دهد.
۲) کابل کشی و تجهیزات اضافی
داشتن کف کاذب اداری در مرکز داده، ارتقاء تجهیزات یا نصب تجهیزات جدید را نیز آسانتر میکند. وقتی تعداد زیادی کابل دارید، این نوع کفپوش یک استراتژی مناسب و خوب محسوب میشود. زیرا کارآمدتر است و هزینه کمتری نسبت به سایر سیستمها دارد. همچنین کابلکشی در زیر کف کاذب اداری، به حفظ نظم و مرتب بودن سطح داده کمک میکند.
۳) کاشیهای کف کاذب نگهدارنده
گردوغبار میتواند از زیر کاشیهای کف کاذب عبور کند و وارد تجهیزات شود. تمیز کردن زیر کاشیهای کف کاذب اداری، مانع ورود آلایندههایی میشود که میتوانند خطرات احتمالی را برای عملیات ایجاد کنند. بنابراین تمیز کردن آن باعث خواهد شد فضای ایجادشده در زیر این نوع کفپوش و کاهش میزان هوای کثیفی که وارد سرور میشود خطر خرابی تجهیزات را کاهش دهد.
طرح کابل کشی در مکانهایی که دارای این نوع کفپوش هستند، مهم است. زیرا این امر میتواند به طور قابل توجهی جریان هوا را محدود یا حتی مسدود کند و مانع از دسترسی برخی تجهیزات به منابع خنک کننده مورد نیاز شود.
مزایای کف کاذب
کف کاذب مدرن در مقایسه با نوع سنتی آن چگالیهای حرارتی بسیار بالاتری را برای تجهیزات Rack- Mount ایجاد میکند. معمولا هزینههای ساختوساز را کاهش میدهد و هزینههای عملیاتی و ROI سریعتری دارد.
معایب کف کاذب
برای سکوهای ناهموار یا وسایل بزرگ ذخیرهسازی، تجهیزات اصلی (کامپیوترهای بزرگ) و سایر تجهیزاتی که برای کارکردن در محیط کف کاذب طراحی نشدهاند، بهره بردن از این نوع کفپوش چندان موثر و مناسب نیست.
سخن پایانی
این نوع کفپوش اداری میتواند در دسته قدیمیترین طراحیهای محیط اداری جای بگیرد. این کفپوشها روشی مناسب و پرطرفداری برای خنک کردن و ثابت ماندن و استحکام کابلها در نظر گرفته میشود. از همراهی شما ممنونیم و امیدواریم ارائه این اطلاعات برای شما مفید بوده باشد.
منابع:
https://www.designingbuildings.co.uk/wiki/Raised_floor
https://datacenterpost.com/raised-flooring-in-data-center/
https://www.vxchnge.com/blog/raised-floor-important
https://www.freeaxez.com/raised-floor/